fbpx
Klar for å gå i gang med en enkel, effektiv og lønnsom dugnad?
dugnad

Solgte nok mikrofiberkluter til å dekke klasseturen

Dugnadsprodukter

-Den aller viktigste erfaringen vi har gjort oss med FibGreen er to ting: Inntjeningen er skikkelig bra og dugnad fungerer, sier Kristine Kleiveland. 

Hun er ikke i tvil om effekten av dugnaden.

-Flere av elevene i klassen tjente inn hele turen sin på salget. Den flinkeste selgeren fikk også nok til lommepenger, sier Kleiveland.

Hun er dugnadsansvarlig for 10-klassen hvor sønnen går, på Ostereidet ungdomsskole i Alver kommune. Da klassen ville på en aktivitetsfylt klassetur til Sandnes så foreldrene raskt at her måtte de brette opp ermene.

-Turen kostet 5-6000 kroner for hver elev. Da er det klart at en dugnad kommer godt med, sier hun.

10.-klassingene solgte både fiberkluter etter forhåndsbestillinger, men gikk også på dørene i nabolaget. Dette gjorde at salget ble veldig bra og alle selgerne var fornøyde.

-Jeg tror det er en fordel, og jeg synes det er et viktig poeng at ungdommene skal gjøre noe selv. Ungdommene syntes også at det var fint å bidra selv med tradisjonelt dør til dør salg.

Rik erfaring

Når Kristine ser tilbake på selve dugnaden har hun gjort seg noen erfaringer.

-Det er jo klart at alle dugnader kan være litt styrete. Ikke alle foreldre er topp motiverte, men når vi viser hva en dugnad utgjør, hvor mye penger man kan spare – da er det lettere å bli motivert, sier hun og legger til.

-Mitt tips til alle som skal arrangere dugnad for en klassetur eller et annet prosjekt er å fokusere på engasjement og bidrag. Det er utrolig hva man får til når mange gjør litt. Det er det som er nøkkelen. Når alle bidrar, er det utrolig hva man får til, sier hun.

Oppdaget FibGreen

Kleiveland forteller at det var et nettsøk som gjorde henne oppmerksom på FibGreen. Hun så det var gode produkter og at opplegget virket seriøst.

-Da jeg kom i kontakt med FibGreen fikk vi utrolig bra oppfølging. Alt av materiell og informasjon kom som det skulle og lurte vi på noe, fikk vi svar med en gang, sier Kristine.

Klassen opplevde trygghet ved å ha en profesjonell aktør i ryggen. 

-Alt gikk på skinner. Vi merket at FibGreen virkelig vet hva de driver med, sier hun.

Hun har også fått gode tilbakemeldinger på produktene.

-Vi solgte fiberkluter og de er av skikkelig god kvalitet. Jeg tror det betyr ganske mye når vi er ute og selger. Folk ønsker jo å støtte en god sak, men likevel må produktene være gode. Det er de absolutt hos FibGreen.

Kan vi hjelpe med noe?